Identitat

El nostre nom 

Quan un grup de persones es planteja juntar-se, la recerca del nom que tindran com agrupament és una de les fites més importats i en el nostre cas no va ser una excepció. Es vam decidir per un nom de procedència mediterrània, Alezeya.

I direu: que són aquest caràcters?, Doncs és el nom del nostre agrupament escrit en la seua llengua original, el grec. Fonèticament seria alítheia i significa reial, verdader, sicer. Com a curiositat, el nom d’Alicia també té la mateixa procedència. 


La panyoleta

Correctament anomenada fulard, ens identifica com a escoltes davant dels altres. Molts hem viscut en alguna ocasió el moment en que dur el fulard penjat al coll, al vehicle o a la motxilla ens ha ajudat a trobar allotjament, menjar, transport, … i qualsevol ajuda que hem necessitat.

A més, a les concentracions i trobades d’escoltes, el fulard és un indicatiu de la nostra procedència o de l’Agrupament al qual pertanyem. Els colors que la formen solen tindre un significat implícit. En el nostre cas, els fundadors en deien que el roig era el foc com a símbol de grup, des que es va descobrir a la vora del foc ens hem ajuntat per viure, fer menjar, contar històries, …. . Per altra banda, el verd és el símbol per excel·lència de la natura. 


L' emblema

El que molts anomenem l’escut, està format per la flor de lis que representa el moviment escolta. Precedida per dues mans que s’estrenyen en força com símbol d’unió de cultures. Per últim, flaquejat per unes rames de llorer que des de ben antic ha estat un símbol en triomfs artístics, universitaris i esportius.